gencat
RSS
Àmbit Hospital Universitari Arnau de Vilanova
Portada • Docència • Formació Especialitzada

Medicina Familiar i Comunitària

Tornar al llistat d'Especialitats

 



 

Video del servei

Composició

Cap d'estudis

Dr. Eduard Peñascal Pujol

Responsable de recerca

Dra. Maria Antònia Lafarga Giribets

Responsable de formació

Dra. Marta Torres Justribó

Responsables d'avaluació

Dra. Sònia Garrido Calvo

Dr. Andreu Alabat Teixidó

Metges residents

Dra. Anna Pons Rodríguez

Dra. Maria José Ruiz Vert

Dra. Sarune Vaiciunaite

Dra. Silvia Guiu Vendrell

Dra. Rita Maria Maciel Soares Pereira

Dra. Mireia Saura Codina

Dr. Francisco Jose Reventoz Martinez

Dra. Roser Viladot Pachon

Dr. Daniel Jesús Rios García

Dra. Maria Bernarda Rodríguez Calaveras

Dra. Neus Miró Vallvé

Dra. Marina roca Monso

Dr. Mario Sirat Castillo

Dra. Laura Camats Pascual

Dra. Anna Maria Balcells Teres

Dra. Gemma Carre Gaya

Dra. Carme Jorge Tufet

Dra. Raquel Reixach Soler

Dr. Carlos Eduardo Murillo Huapaya

Dra. Maria Victoria San José Inés

Dra. Nausica Català Tella

Dr. Marc Olivart Parejo

Dr. Carlos Moreno Martín

Dra. Eva Castaño Pérez

Dr. Juan Carlos Salamanca Cedeño

Dra. Diana Carloina Forero Vega

Dra. Iris Nathalie San Román Arispe

Dra. Rocia Alejandra Olivares Alviso

Dra. Viviana Katerine Velez Cedeño

Dr. Felipe Gonima Lopez

Dr. Jose Luis Villa Palacios

Dra. Karen Isabel Jijon Medina

Dra. Marta Canes Niubo

Dra. Maria Elena Justribo Sanchez

Dra. Maria Teresa Castañ Abad

Dra. Mariangela Queiroz Amaral

Dra. Marina vidal Castelló

Dr. Luís Manuel Baiocchi Castro

Dr. Antoni Josep Solé Curcó

Infermeria Familiar i Comunitària

Dra. Rebeca Ramírez Molinero

Dra. Ana Isabel Sanz Lledó

Contacte

Sr. Enric Moreno Martí

udocent.lleida.ics@gencat.cat
Telèfon 973 728293

Tutors

Trobareu els tutors de cada ABS a la Guia d'acollida per a residents de Medicina Familiar i Comunitària: PDF

Benvinguda

La Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària de Lleida està acreditada per a la formació de residents de l'especialitat des de fa més de 15 anys pel Ministerio de Sanidad Política Social e Igualdad. L'any 2009 va ser reacreditada amb una bona valoració per part de la Comisión Nacional de la Especialidad.

Cada any ofertem 14 places, que es distribueixen entre els centres acreditats per elecció dels metges residents, segons la disponibilitat anual en cada centre.

Està integrada per sis centres de salut acreditats per a la docència (Balafia, Bordeta i Eixample a Lleida ciutat i Les Borges Blanques, Mollerussa i Balaguer), i col·laboren amb nosaltres dos centres hospitalaris (Hospital Universitari Arnau de Vilanova, Institut Català de la Salut, Hospital de Santa Maria, GESESA) i el SEM (Servei d'Emergències Mèdiques).

Formen part de la comunitat educativa 28 tutors, especialistes en Medicina Familiar i Comunitària, que han estat prèviament acreditats per la docència i nombrosos metges especialistes en les diferents branques de la medicina, que hi col·laboren en rotacions en els mateixos centres de salut, consultoris locals, serveis hospitalaris i d'urgències, tant d'Atenció Primària com hospitalaris.

L'òrgan que supervisa, planifica i avalua la formació dels residents és la Comissió de Docència, integrada per tutors representants de tots els centres acreditats, representants de cada promoció de residents, els tutors intrahospitalaris i tècnics i representants dels quadres directius. (Veure arxiu).

Què us oferim?

Realitzar la formació de l'especialitat en la nostra UD suposa poder desenvolupar totes i cadascuna de les competències d'un metge de família, en tots els escenaris possibles (urbà i rural, CAP i hospital, urgències i emergències, atenció al nen i a la gent gran). Hi trobareu uns ambients amb alta predisposició per la vostra formació en un entorn acollidor i alhora amb gran predisposició per la vostra docència.

La possibilitat de formar-vos en un entorn que presenta totes les característiques necessàries per assolir les competències pròpies de la nostra especialitat, en compliment del programa formatiu de la especialitat (Veure arxiu).

Els nostres centres estan situats en entorns urbans i rurals. Hi ha metges acreditats en consultoris locals per la rotació rural. Treballem de forma conjunta amb les altres Unitats Docents de Catalunya per homogeneïtzar la formació teòrica (cursos, tallers) i els continguts de l'aprenentatge i l'avaluació (Veure arxiu).

Hem desenvolupat, des de fa quatre anys, el mètode de portafoli com elements central de la formació dels nostres residents (Veure arxiu).

El nostre sistema de rotacions està fonamentat en les necessitats individuals de cada resident i ofereix múltiples possibilitats per adequar-se als interessos formatius que cada resident i tutor estableixin al llarg de la residència (Veure arxiu).

Pel que fa a la recerca i la formació teòrica, a fi que conegueu més informació de les activitats de la nostra Unitat us animem a que consulteu la memòria de l'any 2010 (Veure arxiu). La Unitat de Suport a la Recerca de l'Atenció Primària treballa de forma conjunta amb els membres de la UD per forma conjunta amb els membres de la UD per formar, assessorar i participar en tots els aspectes relacionats amb la recerca dels residents.

Anualment realitzem Jornades específiques d'aspectes relacionats amb l'entorn de la formació sanitària especialitzada (MIR) amb i per a tutors i residents.

Programes

Programa nacional de l'especialitat: PDF

©Informàtica TICs Gerència Territorial Lleida. Tots els drets reservats. Avís Legal