gencat
RSS
Àmbit Hospital Universitari Arnau de Vilanova
Portada • Ciutadania • Com Ingressar

Com ingressar a l'HUAV

Ingrés Programat

Ingrés per a estudi o tractament: El dia de l'ingrés haurà d'acudir a la Unitat d'Admissió situada al vestíbul principal de l'hospital, darrera dels ascensors (planta baixa)

A partir de les 17 hores o en cap de setmana l'ingrés serà per la Unitat d'Admissió d'Urgències.

Ingrés per a intervenció quirúrgica programada:

Amb ingrés previ haurà d'adreçar-se a la Unitat d'Admissió de Pacients.

Si no cal ingrés previ, haurà de dirigir-se directament a la Unitat de Recepció de Pacients Quirúrgics (URPQ) situada a la 3a planta de la part vella.

Per formalitzar el seu ingrés caldrà presentar els següents documents:
- Document Nacional d'Identitat (DNI).
- Targeta Sanitaria Individual (TSI).

• A la Unitat d'Admissió li demanaran les dades personals i les de la persona de màxima confiança.

• D'altra banda, si vostè prefereix la màxima confidencialitat (que ningú sàpiga que es troba ingressat) és el moment per indicar-ho.

caixer

 

Ingrés urgent

Si acudeix a Urgències, el personal del servei valorarà el seu cas i determinarà si es precís l'ingrés hospitalari o l'alta a domicili. En qualsevol cas, tant vostè com els seus familiars seran informats pel personal d'aquesta àrea.

 

Estada a l'hospital

  • Un cop arribi a la planta d'hospitalització serà rebut pel personal d'infermeria, que li explicarà les normes de funcionament de la planta.
  • El personal de planta li facilitarà pijama, tovallola i un got.
  • Durant la seva estada a l'hospital, vostè serà atès per un equip de professionals, l'objectiu dels quals és millorar el seu estat de salut. Col·labori amb ells seguint les seves indicacions.
  • És important que informi al personal d'infermeria si està prenent alguna medicació, perquè el metge responsable n'estigui assabentat.
  • És important que faciliti les seves dades: nom i telèfon d'algun familiar de contacte.
  • El pacient pot estar acompanyat d'una persona durant tot el dia. Els acompanyants hauran d'abandonar l'habitació quan es netegi, durant la visita mèdica i els tractaments.

 

Identificació de professionals

La targeta identificativa que porten els professionals permet als ciutadans identificar a quin grup de treball pertanyen.

A la targeta hi figura el nom, categoria professional i també un color que permetrà que vostè identifiqui quin professional l'està atenent en tot moment.

 

Informació mèdica

La informació mèdica la donarà el personal mèdic en les hores establertes a cadascuna de les unitats d'hospitalització

 

A l'habitació

Articles d'ús Personal

En el moment de l'ingrés cal portar sabatilles, bata i articles d'higiene personal que pugui necessitar.

Si utilitza pròtesis dentals, auditives, ulleres, etc, guardi-les adequadament i adverteixi del seu ús al personal d'infermeria per evitar-ne pèrdues i desperfectes.


Objectes de valor

No porti joies, diners o altres objectes de valor a l'hospital. Si això no és possible, l'hospital té una caixa de seguretat a la seva disposició.


Recomanacions

Les habitacions són compartides. Li demanem que respecti les normes de convivència i no utilitzi la zona ni el mobiliari del seu company/a d'habitació.

Cada pacient té la dieta que necessita, per la qual cosa no ha d'ingerir aliments portats de fora de l'hospital, excepte si el seu metge li ho autoritza.

Aconsellem no deixar cap aliment a l'habitació per motius d'higiene.

Li preguem que utilitzi un to de veu baix, així com que tingui cura amb els telèfons mòbils i amb el volum de l'aparell de televisió.

A fi de preservar la intimitat dels pacients, recomanem tenir la porta de l'habitació tancada i no quedar-se als passadissos de la unitat d'hospitalització, sinó romandre a la sala d'espera de cada planta.

En compliment de la Llei 42/2010, de 31 de desembre, que reforma la llei 28/2005 de mesures sanitàries enfront el tabaquisme, no esta permès fumar en tot el recinte hospitalari.

No s'absenti de la unitat on està ingressat sense autorització dels professionals sanitaris.

És important que durant la seva estada a l'hospital porti la polsera identificativa. Aquesta conté les seves dades i assegura en tot moment que pugui ser identificat inequívocament pels professionals de l'hospital.

A l'entrada de l'habitació trobarà un dispensador amb solució alcohòlica per a la higiene de mans. No necessita aigua, es distribueix en tota la superfície de les mans per fregament i s'asseca per evaporació. Es recomana que, tant els acompanyants i visites, com el personal sanitari ho utilitzin abans i desprès d'atendre'l.

No porti plantes amb terra als malalts.

No utilitzi el telèfon mòbil dins de l'hospital; només en les zones autoritzades.

El bany de l'habitació és per a ús exclusiu dels malalts ingressats. Per motius d'higiene, utilitzeu els serveis públics de cada planta.

Si a la porta de l'habitació trobeu un cartell d'aïllament o restricció de visites, abans d'obrir-la, consulteu-ho amb el personal d'infermeria de la unitat.


Timbre d'avís

Cada habitació disposa de 2 timbres:

El primer, situat al costat del llit, permet avisar el personal d'infermeria que es posarà en contacte amb vostè mitjançat l'intercomunicador que hi ha al costat de la porta.

El segon timbre d'avís, situat a l'interior de la cambra de bany (amb una corda de color vermell), només cal utilitzar-lo en casos d'emergència.


Alta

L'alta l'autoritza el personal mèdic

En el moment de l'alta rebreu l'informe mèdic i d'infermeria, que inclou un resum de la malaltia i del tractament que heu de seguir.

L'habitació ha de quedar lliure abans de les 12 hores del migdia.

Abans de sortir de l'hospital li lliurarem la documentació referent a l'alta hospitalària i, si li cal, la programació de la consulta externa.


Alta Voluntària

Si decidiu abandonar l'hospital sense l'alta mèdica, heu de signar un document d'alta voluntària, assumint la responsabilitat.


Justificants

Si l'acompanyant necessita un justificant de l'estada, podrà sol·licitar-lo sense cap problema. L'horari per sol·licitar aquest justificant és el següent:

- De dilluns a divendres, de 8 a 15h, a la secretària de la planta on es troba ingressat el familiar.

- Els caps de setmana i festius a la Unitat d'Admissió d'Urgències; ubicada a l'edifici d'Urgències.

©Informàtica TICs Gerència Territorial Lleida. Tots els drets reservats. Avís Legal