gencat
RSS
Àmbit Hospital Universitari Arnau de Vilanova
Portada • Ciutadania • Qui Som

Hospital Universitari Arnau de Vilanova

L'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), pertanyent a l\Institut Català de la Salut, és el centre de referència de malalts aguts de les regions sanitàries de Lleida i de l'Alt Pirineu i Aran. Exerceix també influència sobre la franja oriental de l'Aragó. La població compresa en aquests territoris assoleix en conjunt la xifra de 450.000 habitants.

L'Hospital es va inaugurar l’any 1956 i des de llavors ha anant creixent en superfície, mitjançant diverses ampliacions, i en capacitat resolutiva a través del desenvolupament de les diverses especialitats i unitats. Actualment assumeix un alt percentatge de la demanda assistencial terciària de la població, fet que evita desplaçaments innecessaris i costosos.

HUAV

Situant sempre el pacient en el centre de les seves actuacions, l'HUAV ha apostat per la qualitat com a línia que orienta la seva estratègia. Així, ha establert al llarg dels anys diverses aliances encaminades a assolir la màxima eficiència en el conjunt de la seva activitat assistencial, docent i de recerca.

El centre, universitari des de 1995, col•labora amb la Universitat de Lleida en la formació d'estudiants de Medicina, Infermeria i altres llicenciatures biomèdiques. També, des de 1984, forma residents en la majoria de les especialitats mèdiques i quirúrgiques, i d’infermeria en l'especialitat de llevadora.

L'HUAV forma part de l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida des de la seva fundació. L'Institut és el referent territorial en investigació i generador d’una producció científica notable en el curs dels darrers anys.

En el vessant assistencial conforma una aliança estratègica amb l'empresa pública “Gestió de Serveis Sanitaris”, que gestiona l’Hospital de Santa Maria i el del Pallars, i amb la que comparteix gerència única. També, amb l’objectiu de garantir la continuïtat assistencial entre nivells, treballa en estreta col•laboració amb els Serveis d’Atenció Primària del seu àmbit de referència.

©Informàtica TICs Gerència Territorial Lleida. Tots els drets reservats. Avís Legal