Sucs ja té el seu llibre de receptes tradicionals
Diverses entitats han unit esforços per elaborar el llibre La cuina popular. Receptari de cuina tradicional de Sucs, fruit d’una iniciativa comunitària en la qual han col·laborat l’Associació de Jubilats de Sucs, el Grup de Dones, el CAP d’Almacelles, l’ajuntament de Sucs i professionals de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Es tracta d’un recull de receptes tradicionals aportades per veïns i veïnes de la població, caracteritzada per la seva gran diversitat gastronòmica. Cal tenir en compte que Sucs és una localitat de nova colonització, amb gent vinguda del País Basc, Navarra, Aragó, Andalusia, València i Catalunya.El llibre inclou també consells d’higiene i conservació dels aliments, informació nutricional i consells per a persones al·lèrgiques o intolerants. Les receptes s’agrupen per categories segons el tipus de plat: entrants, primers plats, segons plats, plats únics, postres o receptes per a ocasions especials.Fotografia ©Javi Martin Ajuntament de Lleida.
|
|