gencat
RSS
Àmbit Atenció Primària de Lleida
Portada • Ciutadania • Voluntariat

Carta del Voluntariat en l'Àmbit de la Salut

Les persones voluntàries poden complir, i estan complint, un gran paper en el món sanitari, aportant a l'atenció vers la salut la seva experiència, el suport afectiu i la proximitat, contribuint a donar resposta a les necessitats que no són de caire assistencial dels pacients i les seves famílies. Veure Document PDF

Convenis amb associacions de malalts

Les següents associacions de malalts tenen conveni amb l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Fundación Pequeño Deseo

Pàgina web: http://www.fpdeseo.org

La Fundación Pequeño Deseo és una organització sense ànim de lucre que té com a missió fer realitat els desitjos de nens amb malalties cròniques o de mal pronòstic, amb la única finalitat d'ajudar-los a sentir-se millor anímicament i recuperar forces per seguir lluitant.

 

ADIMA

Pàgina web: http://www.adimalleida.blogspot.com
Associació formada per dones que han patit un càncer de mama. Els seus objectius es centren en ajudar a les dones afectades i els seus familiars més directes a superar problemes quotidians per millorar la seva qualitat de vida. Ofereix informació, suport i rehabilitació a les dones i famílies afectades.

L'entitat manté conveni de col·laboració amb l'hospital des de 1995.

 

Associació de diabètics Lleida

Pàgina web: http://www.adclleida.comL'Associació de Diabètics de Catalunya Delegació Lleida, és una associació sense ànim de lucre que fa més de 26 anys que treballa per a les persones que tenen diabetis i els seus familiars.

Aquesta associació s'ha iniciat enguany en el camí del voluntariat. Un cop a la setmana (dijous) els seus membres visiten l'hospital, la planta de pediatria, treballen amb els debuts...; a més de participar en totes les activitats lúdiques que s'organitzen a l'hospital durant l'any. S'ubiquen a la cinquena planta, a la Sala UFIN (Unitat d'Infecció Nosocomial); davant l'hospital de dia d'Endocrinologia.

 

Associació Provincial de Laringectomitzats de Lleida

Pàgina web: http://www.aplleida.es
APL és una entitat de voluntariat sense afany de lucre que ajuda a les persones intervingudes d'un càncer de laringe que han sofert l'extirpació de l'òrgan natural fonatori. Té com a objectiu principal la rehabilitació de la veu, l'adaptació i acceptació de la malaltia i dels canvis produïts, oferint una atenció integral al pacient i a la família. Els voluntaris i professionals de l'associació faciliten informació, educació social i sanitària, suport emocional, autoajuda de pacients experts i altres recursos específics necessaris per a la millora de la qualitat de vida del col·lectiu laringectomitzat.

 

Associació Síndrome de Down

Pàgina web: http://www.downlleida.org
Down Lleida és una Associació que ajuda a les persones amb Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals i les seves famílies. Down Lleida va dissenyar un projecte de voluntariat que va implementar l'any 2007, on els beneficiaris no són els joves de l'Associació, sinó que són els nois i noies amb Síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals els que realitzen les accions de voluntariat a l'hospital.

 

Associació de Cardiopaties Congènites

Pàgina web: http://www.aacic.org

Aquesta Associació té com a finalitat atendre de manera integral els afectats, joves i adults, de cardiopatia congènita, informar i sensibilitzar sobre la importància d'aquesta malaltia; tant a nivell mèdic, físic com emocional, vetllant sempre per una integració social, educativa i laboral.

 

Associació de malalts i familiars d'Ictus de Lleida

Pàgina web: http://www.amilleida.com, http://www.facebook.com/amilleida
Es tracta d'una entitat no lucrativa que neix de la necessitat de donar suport, orientar, formar i informar a persones afectades, llurs familiars i cuidadors, professionals i societat en general. L'objectiu general és la prevenció i la recuperació de les discapacitats produïdes per aquesta malaltia. Des de l'any 2011 porta a terme un projecte de voluntariat a l'hospital.

 

Associació Espanyola contra el càncer

Pàgina web: https://www.aecc.es
L'aecc-Catalunya contra el càncer és una institució de caràcter benèfic sense ànim de lucre, declarada d'utilitat i interès públic. Entre els seus objectius cal destacar: pal·liar i/o eliminar els problemes derivats de la malaltia oncològica (assistència al malalt i a la família); potenciar la investigació en la lluita contra el càncer, disminuir les taxes d'incidència i/o mortalitat per càncer (prevenció i diagnòstic precoç) ... Els seus voluntaris col·laboren amb l'hospital des de l'any 1997.

 

Creu Roja Joventut

Pàgina web: http://www.creurojajoventut.org, http://www.infanciahospitalizada.es


El projecte d'infants hospitalitzats, que es du a terme des de l'any 1992 a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, és un servei de la Creu Roja Joventut impulsat per voluntaris i voluntàries d'aquesta mateixa institució. El seu treball té lloc a la cinquena planta de l'hospital.


L'objectiu principal és oferir les eines i recursos necessaris per a què els infants no visquin de manera traumàtica la seva estada a l'hospital utilitzant l'animació i el joc com a factors fonamentals per a la seva recuperació.Els serveis que ofereixen són:

  • Jocs de taula i joguines
  • Manualitats diverses depenent de l'època.
  • Servei de biblioteca.
  • Servei de préstec per als infants que no poden venir a la sala.
  • Servei d'ordinadors amb connexió a Internet.
  • Celebració de les festivitats populars.
  • Servei d'acompanyament a les habitacions per aquells pares que vulguin tenir un moment de respir.
 

Dits Petits

Pàgina web: http://www.ditspetits.org


Té com a finalitat oferir un servei de fotografia a famílies amb fills hospitalitzats a la UCI neonatal, per contribuir a millorar el benestar emocional de les famílies proporcionant un record visual del seu ingrés hospitalari. Ajuda a normalitzar situacions que tenen impacte emocional per a les famílies que les viuen i afavoreix la creació de vincle entre pare i fills i amb la resta de família a través d'una activitat integradora com és la fotografia.

 

Som Prematurs

Pàgina web: https://somprematurs.cat/


Es basa en l'experiència d'altres pares que ja han passat per una situació similar i està orientada a l'atenció als infants nascuts de forma prematura i a la problemàtica associada a la condició de prematuritat i el seu seguiment futur, així com a l'atenció a les famílies dels prematur als qui ofereixen suport emocional i professional per al correcte desenvolupament dels nens prematurs.

 

©Informàtica TICs Gerència Territorial Lleida. Tots els drets reservats. Avís Legal