novembre 2016

Butlletí núm. 40

L’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida rep quatre premis TOP 20 de la consultora Iasist

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova ha rebut quatre premis TOP 20, que cada any concedeix la consultora de serveis sanitaris Iasist a centres de tot l’Estat. El centre lleidatà és, juntament amb l’Hospital Clínic de Barcelona, el que més guardons ha rebut, concretament el corresponent a gestió hospitalària global i a les àrees del cor, sistema musculoesquelètic i sistema nerviós. Els premis s’han lliurat avui a Madrid, durant la Conferència Hospitals TOP 20-2016.

Els Hospitals TOP 20 és un programa d’avaluació de centres hospitalaris basat en indicadors d’objectius, obtinguts a partir de dades que es registren de manera rutinària. El programa ofereix al sector sanitari un benchmark útil per a la millora de resultats, basat en indicadors de qualitat, funcionament i eficiència.

El guardó corresponent a l’àrea de gestió hospitalària l’ha recollit la directora economicofinancera de l’Arnau, Antonieta Torres; el de l’àrea del cor l’ha recollit el cap de servei de Cardiologia del centre, Fernando Worner; el l’àrea musculoesquelètic, el cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Jaime Marin, i el l’àrea del sistema nerviós, el cap de servei de Neurologia, Luis Brieva.

A més les categories premiades, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida havia estat nominat a les àrees de la dona, del sistema respiratori i de l’atenció al pacient al crític.

A més de l’Arnau, tres centres més de l’Institut Català de la Salut han estat premiats per la consultora Iasist, en la categoria de gestió hospitalària global: l’Hospital de Bellvitge, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i l’Hospital de Viladecans.

 

Jornada d’Iniciatives, Innovació i Recerca 2016 de Gestió de Serveis Sanitaris

El 4 de novembre, a l’aula magna de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida va tenir lloc la Jornada d’Iniciatives, Innovació i Recerca 2016 de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), empresa pública que gestiona l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, l’Hospital Comarcal del Pallars, l’ABS Lleida Rural Nord i la Residència i Centre de Dia per a Gent Gran Lleida-Balàfia. Al llarg de la Jornada es van presentat 11 comunicacions orals dels projectes més rellevants duts a terme a GSS durant l’any 2016, amb la intenció de donar ressò dels treballs i professionals implicats i establir un espai on compartir coneixements i facilitar la trobada de noves col·laboracions.

El Dr. Pere Domingo, Cap del Servei de Malalties Infeccioses, va obrir la Jornada parlant del VIH, més enllà dels antiretrovirals, mostrant l’escenari i les opcions terapèutiques actuals. Seguidament s’han presentat les comunicacions orals seleccionades.

Des de la Comissió de Recerca de GSS, presidida pel Dr. Gerard Piñol, va destacar  els projectes de recerca realitzats en l’àmbit de Salut Mental i la Unitat de Trastorns Cognitius, tant per separat com en col·laboració.

Dins l’àmbit de la gestió clínica i qualitat, es van  presentar diversos treballs relacionats amb les innovacions aplicades en les diferents unitats per millorar la gestió de casos, la seguretat del pacient i establir plans de millora continua en matèria de qualitat.

Pel que fa a la recerca, la col·laboració amb l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i IRBLleida ha donat el seu fruit, quant a implicació en recerca dels professionals. A més, la Comissió de Recerca de GSS continua en la seva tasca d’assessorament metodològic, gràcies a la qual el 2016 s’ha augmentat en qualitat i nombre de projectes de recerca realitzats en comparació amb l’any 2015 (20%). Actualment, destaquen els Serveis de Salut Mental, Al·lèrgies i la Unitat de Trastorns Cognitius en projectes interns de la institució, en multicèntrics no finançats i en assajos clínics amb la indústria farmacèutica com a promotor.

Al final de la jornada ha tingut lloc un acte d’homenatge als professionals de GSS jubilats durant aquest any.

 

Dos centres d’atenció primària de Lleida fan proves de diagnòstic precoç de malaltia arterial subclínica per evitar malalties cardiovasculars

Des de l’any 2012, professionals de dos centres d’atenció primària (CAP) de l’àmbit de Lleida, els CAP Cappont i Les Borges Blanques, porten a terme una consulta de salut vascular que inclou, a més del control dels factors de risc tradicional, l’estudi de l’estat de les artèries mitjançant ecografia, amb l’objectiu de diagnosticar precoçment la malaltia arterial subclínica (la presència de plaques de greix o plaques d’ateroma) en població asimptomàtica amb algun factor de risc cardiovascular (hipertensió, obesitat, tabaquisme i/o colesterol). En aquest temps s’han realitzat ecografies d’artèries caròtides, una tècnica no invasiva i de fàcil de maneig, a 862 pacients, d’entre 45 i 65 anys.

Els pacients se citen a la consulta de risc cardiovascular del seu centre de salut. El personal d’infermeria realitza la tècnica i, una vegada feta l’ecografia, les imatges s’interpreten a la Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques (UDETMA) de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, des d’on es genera un informe de resultats i recomanacions. En funció del resultat, professionals d’infermeria reclassifiquen els riscos dels pacient de patir un esdeveniment cardiovascular a mitjà o llarg termini i marca les pautes d’actuació, amb la col·laboració de les unitats de professionals dels equips d’atenció primària que atenen cada pacient (els professionals de medicina i d’infermeria que té assignats) per modificar l’abordatge terapèutic.

Dels pacients visitats, un 63% tenien placa d’ateroma a les artèries i, d’aquests, un 2,6% presentaven un risc cardiovascular alt. Dels pacients amb placa d’ateroma, prop del 70% són fumadors i el 65% són obesos. Mesures com ara deixar de fumar, caminar cada dia una hora, reduir el pes, controlar la tensió arterial i  millorar l’alimentació són el primer pas que han de treballar els pacients i el personal d’infermeria per reduir aquest risc i millorar els estils de vida.

Aquesta consulta s’emmarca en el Pla de Salut com a línia de treball transversal      entre l’atenció primària i l’hospitalària. Els dos centres treballen conjuntament amb la UDETMA de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. El model de treball col·laboratiu entre l’atenció primària i l’hospitalària permet que el pacient no es desplaci, atès que es promou que sigui la informació la que viatgi i que s’usi la visita virtual d’infermeria com a eina de treball.

Es tracta d’un model de projecte que ha passat a integrar-se com a nou servei addicional a la carta dels centres de salut, amb l’objectiu d’anar-lo implementant a altres CAP. Per això, seguint aquest línia, durant l’any 2016 s’ha incorporat també  l’ús d’aquest model al Centre d’Atenció Primària Balaguer.

 

L'atenció primària de Lleida i l'Agència de Salut Pública organitzen conjuntament la XIV Jornada d’Immunitzacions per a Professionals Sanitaris

Un any més se celebra a Lleida la Jornada d’Immunitzacions per a Professionals Sanitaris, que va tenir lloc el 28 d’octubre, a l’Aula Magna del Campus de Ciències de la Salut de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, amb l'objectiu d’impulsar la formació continuada en vacunació.

En aquesta edició es posa especial èmfasi en la vacunació antigripal i la dels grups de risc i, també, en els factors associats a la vacunació dels professionals sanitaris. Així mateix, es van tractar pràctiques com la vacunació escolar, i altres temes com són: les pautes de rescat i la cadena de fred, que s’abordaran en el format de càpsules informatives.

La jornada també va servir per treballar diversos casos pràctics, debat en què van poder participar tots els assistents.

 

L'Escola de Salut del CAP Cervera va sortir al carrer amb motiu del Dia Mundial de la Reanimació Cardiopulmonar

Dins del marc del Projecte COMSalut va néixer l’Escola de Salut, de la mà de l’Equip d’Atenció Primària Cervera. Aquest projecte pretén reorientar  les actuacions de promoció de la salut, preventives, curatives i de suport dels professionals dels centres i equips d’atenció primària.

Per això, amb motiu del Dia Mundial de la Reanimació Cardiopulmonar que es va fer el 14 d'octubre de 2016, aprofitant el mercat setmanal, es van realitzar a la plaça Universitat de Cervera diverses demostracions de les maniobres de reanimació cardiopulmonar bàsica i de l’ús dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA), i es van recordar les ubicacions dels DEA dins la ciutat, ja que Cervera és una ciutat cardioprotegida.

Diversos professionals del CAP Cervera van fer sessions explicatives als grups que s’anaven formant espontàniament i van dur a terme simulacions de casos pràctics amb les persones que participaven en la formació.

La iniciativa ha estat molt ben rebuda per la població i està previst repetir les sessions en entorns diferents durant els propers mesos.

 

L’ICS posa en marxa un sistema de missatgeria instantània per als seus professionals

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en marxa una aplicació mòbil de missatgeria instantània adreçada als professionals de la institució. L’eina, que s’anomena WhatsICS, ha estat desenvolupada per informàtics de l’empresa pública. L’aplicació permet intercanviar missatges de manera segura, crear grups de treball i adjuntar imatges, notes de veu i altres arxius. Tota la informació que s’envia a través de l’aplicació està xifrada i les dades es guarden en servidors propis, de manera que es garanteix la confidencialitat de la informació que els professionals intercanvien a través de l’app. Ja s’han descarregat l’aplicació més de 500 persones.

Alguns professionals ja fa mesos que estan provant l’eina, que està donant bons resultats en l’àmbit assistencial. Un dels grups pioners a utilitzar el WhatsICS ha estat la Unitat d’Atenció al Pacient Crònic de l’Equip d’Atenció Primària de Tona (Osona), a la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’ICS. Els cinc treballadors d’aquesta Unitat (dos professionals de medicina, dos d’infermeria i un de treball social) utilitzen habitualment el WhatsICS com a eina de comunicació assistencial.

El tècnic de salut del Servei d’Atenció Primària Osona, Xavier Marín, ha coordinat un estudi sobre l’ús que fan de l’aplicació els membres de la Unitat d’Atenció al Pacient Crònic de Tona i sobre els avantatges que comporta per a l’activitat que duen a terme. El treball conclou que el 88% de les consultes clíniques realitzades a través del WhatsICS es van resoldre sense que fos necessari que cap professional de la Unitat es desplacés al domicili dels pacients, gràcies a la coordinació entre els diferents membres de l’equip. Els resultats de la investigació es van presentar a la 16a Conferència Internacional de Cures Integrades, celebrada a Barcelona del 23 al 25 de maig de 2016.

L’estudi va tenir en compte més de 2.200 missatges enviats entre els membres de l’equip durant divuit setmanes, amb una mitjana diària de 31 missatges i de 4,53 pacients involucrats. El col·lectiu més actiu a WhatsICS van ser professionals d’infermeria, que van enviar el 58,1% dels missatges (el 48,3% a professionals de medicina, el 4,1% als de treball social, i el 5,7% entre professionals d’infermeria), mentre que els professionals de medicina van enviar-ne el 31,3 % (28,6 % a professionals d’infermeria, 1,3 als de medicina, i  l’1,4% als de treball social). Per la seva banda, la treballadora social va enviar el 8,3% dels missatges (4,2% als professionals de medicina i 4,1% als d’infermeria). La major part dels arxius compartits a través de l’app han estat analítiques, plans de medicació i imatges dermatològiques.

L’aplicació està disponible a Google Play (per a dispositius Android) i a Apple Store (per a aparells que funcionen amb iOSd’Apple) i ja se l’han descarregada més de 500 professionals de l’organització. Només s’hi poden registrar treballadors de l’ICS, identificats amb el seu correu electrònic. Tots els usuaris de l’aplicació poden acceptar o refusar les sol·licituds de contacte.

El WhatICS ha estat desenvolupat per professionals de la Gerència Territorial de l’ICS a l’àrea Metropolitana Nord i de la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre.

El WhatsICS ha estat impulsat des de l’Oficina de Mobilitat de l’ICS, un recurs que té com a objectiu promoure el desenvolupament d’aplicacions mòbils que facilitin l’accessibilitat als serveis sanitaris. L’Oficina posa a l’abast de tots els professionals de l’organització les eines necessàries per crear aplicacions per a telèfons i tauletes mòbils. Professionals d’aquest servei avaluen cada proposta que els arriba, la idoneïtat del projecte i l’adaptació del contingut al format d’app. L’Oficina té el suport de la Fundació TicSalut i del Departament de Salut per a la cerca de recursos que permetin la materialització dels projectes.

 

Notícies

L’HOSPITAL ARNAU IMPLEMENTA DIVERSES ESTRATÈGIES PER A L’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT FUNCIONAL

La Unitat d’Atenció a la Ciutadania, amb el suport de la Unitat de Treball Social de l’Hospital, ha posat en marxa algunes estratègies que permetran millorar l’atenció a les persones amb necessitats especials i atendre la diversitat funcional dels pacients, amb l’objectiu de respectar la  igualtat d’oportunitats.

Aquestes accions, recollides a la Guia del pacient de l’Hospital, se centren principalment en les actuacions següents:
- Informació als professionals que atendran els pacients de les necessitats especials que tenen, sempre prèvia sol·licitud i autorització de la persona i mitjançant un avís que apareix quan s’accedeix a la seva història clínica informatitzada, on s’indica de quin tipus és la necessitat (auditiva, visual, de mobilitat reduïda...). D’aquesta manera, els professionals poden adaptar l’atenció, les visites mèdiques, les proves, etc., en funció d’aquesta necessitat i així, per exemple, sol·licitar un intèrpret de llengua de signes en el cas de persones amb necessitats auditives.  
- Edició d’un full informatiu d’atenció a la diversitat funcional, distribuït als diversos  expositors de l’Hospital per informar tots els pacients.
- Formació al personal d’Informació i Atenció a la Ciutadania sobre pautes de comunicació per a l’atenció i el tracte adequat a les persones amb necessitats especials.  

Aquestes estratègies formen part del projecte d’implantació de la Guia de cures centrades en la persona i la família. Per portar a terme l’atenció personalitzada és important que les persones que necessitin aquesta atenció especial es posin en contacte amb la Unitat d’Atenció a la Ciutadania o amb la Unitat de Treball Social.


DOS PROFESSIONALS DE LA UNIVERSITAT PONTIFÍCIA DE L’EQUADOR REALITZEN UNA ESTADA FORMATIVA A L’HOSPITAL ARNAU DE SIMULACIÓ MÈDICA EN ANESTESIOLOGIA

El passat mes d’abril, i dins el marc del projecte COMSalut, va néixer a Cervera l’Escola de Salut, un espai destinat a fer difusió entre la població de temes d'interès en l’àmbit de la salut.

I el passat 29 de setembre, va tenir lloc al Centre d’Atenció Primària Cervera la ponència: “Mutilació genital femenina: present i futur”, a càrrec d’Imma Sau Giralt, metgessa especialista en pediatria.




JORNADA EUROPEA DE CONSCIENCIACIÓ DE L’ATURADA CARDIORESPIRATÒRIA A TREMP

Amb motiu de la Jornada Europea de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, diversos professionals de l’Hospital Comarcal del Pallars, el Centre d’Atenció Primària de Tremp, els Serveis d’Emergències Mediques i el Transport Sanitari de Catalunya, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tremp, durant el passat mes d’octubre van dur a terme  tallers de reanimació cardiopulmonar al Passeig del Vall de la localitat. D’aquesta manera, totes les persones van poder aprendre les tècniques necessàries per actuar de manera ràpida en cas de trobar-se una emergència de tipus cardiopulmonar.

L’aturada Cardiorespiratòria provoca 350.000 morts anuals a Europa, fora dels hospitals. A Catalunya aquesta xifra suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja, al voltant de 10 morts cada dia. Iniciar ràpidament les compressions toràciques i avisar el 112 pot doblar les possibilitats de supervivència de la víctima.


DERMATÒLEGS DE L’HOSPITAL ARNAU PARTICIPEN EN LA VI JORNADA DE PREVENCIÓ I TRACTAMENT DEL CÀNCER CUTANI

L’Auditori Axa de Barcelona va acollir el dia  27 d’octubre, la VI Jornada de Prevenció i Tractament del Càncer Cutani organitzada pel doctor Casanova, cap de servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i per la resta de membres de la Junta de la Societat Catalana de Dermatologia.

Es van tractar diversos aspectes relacionats amb els carcinomes cutanis, com ara els carcinomes etiopatogènics, els limfomes cutanis i les darreres novetats terapèutiques. A més, també es van abordar algunes formes clíniques infreqüents en aquests tipus de limfomes.

Seguidament es van tractar també les lesions melanocítiques benignes i el melanoma, la genètica dels nevus i les eines per diferenciar un lentigen simple d’un de maligne o un nevus comú d’un d’atípic i es van afegir aspectes rellevants sobre la terapèutica actual dels melanomes, amb els quals s’ha aconseguit millorar la supervivència.

El programa de la jornada es complementava amb comunicacions lliures centrades principalment en els carcinomes, els limfomes, els nevus i els melanomes. Com en altres edicions, hi van participar alguns dels millors especialistes en cadascun dels temes que es debatran.

Dos dermatòlegs de l’Hospital Arnau participen en la jornada com a ponents, juntament amb altres especialistes d’hospitals de tot Catalunya. Es tracta de Rosa Martí, catedràtica de dermatologia de la Universitat de Lleida, i de Rafel Aguayo.




DOS ESTUDIANTS EN PRÀCTIQUES DE LA UNITAT DE BIOESTADÍSTICA DE L’IRBLLEIDA GUANYEN EL PREMI STUDENT D’ESTADÍSTICA APLICADA

Dos estudiants en pràctiques de la Unitat de Bioestadística i Epidemiologia de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida), Carles Pérez Guallar i Nicolàs Fernàndez Martínez, han guanyat la XIV edició del Concurs Student d’Estadística Aplicada que organitza el Servei d’Estadística de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els dos estudiants, dirigits per Joan Valls, van presentar els resultats dels treballs que han realitzat durant la seva estada a l’IRBLleida, els anys 2015 i 2016.

Per una banda, Carles Pérez va presentar una firma molecular que permet predir el risc de malaltia renal crònica, juntament amb els factors de risc clàssics (hipertensió i diabetis), que es preveu que sigui útil per a la detecció precoç i la prevenció d’aquesta malaltia. Nicolàs Fernández va presentar el desenvolupament d’un nou mètode estadístic per a la detecció automàtica de brots epidemiològics d’un determinat virus, a partir de dades d’incidència obtingudes empíricament.  Els estudiants van ser els guanyadors dels premis BIO i SEA,  dotats amb 500 € cada un. El lliurament de premis va tenir lloc el passat 7 d’octubre a l'Institut de Salut Global de Barcelona, i s’emmarca dins del Dia de l’Estadística a Catalunya.

Mitjançant aquest concurs, el Servei d’Estadística de la Universitat Autònoma de Barcelona i  l’Institut d’Estadística de Catalunya volen potenciar l’esperit de recerca i el gust per l’estadística aplicada entre els estudiants de les universitats de l’Estat espanyol, així com donar a conèixer, tant a la comunitat universitària com a la societat en general, el paper destacat de l’estadística en l’obtenció de nous coneixements.


Imatge dels premis del Concurs Student d’estadística aplicada. Nicolàs Fernàndez (esquerra) i Carles Pérez (dreta) amb el certificat.


EL DRET A LA PRIVACITAT DELS PACIENTS CENTRA LA I JORNADA DEL COMITÈ D’ÈTICA ASSISTENCIAL DE L’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE L’ICS

Sota el lema “La confidencialitat a casa nostra”, l’objectiu de la I Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut (ICS), que s’ha celebrat avui al Pavelló Docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, ha estat oferir un espai de reflexió i debat bioètic per als professionals de l’atenció primària de Catalunya.

El desenvolupament de la tasca assistencial pot suscitar dubtes ètics, tant als professionals com a la ciutadania. Els límits entre l’autonomia dels pacients, els efectes d’una decisió en tercers i la justícia es poden posar en dubte davant de certs casos de protecció de dades dels pacients.

Tot i que el codi deontològic professional estableix aquests límits, es poden plantejar qüestions ètiques que generen consultes al Comitè d’Ètica Assistencial de l’Atenció Primària, i que avui també s’han plantejat. De fet en el decurs de la jornada l’alta participació en el torn obert de paraules de cada exposició han demostrat l’interès dels professionals pel debat entorn a temes com ara els límits entre el dret a la privacitat d’un pacient que pateix una malaltia infecciosa i els drets dels qui l’envolten, la garantia de confidencialitat de dades mèdiques entre els membres d’una família, o els límits entre drets i deures de menors a l’hora de ser vacunats.

Un òrgan consultiu
El Comitè rep consultes que es discuteixen per tal de donar una resposta consensuada, que mai serà vinculant. Queda en mans dels professionals assessorar i persuadir els pacients, en el seu interès i en el de la comunitat, tot i que finalment prevalen els drets dels pacients. En qualsevol cas, la recomanació del Comitè sempre ressalta que cal acompanyar tots els pacients en els seus dubtes ètics.

El Comitè d’Ètica Assistencial de l’Atenció Primària de l’ICS, que va néixer l’any 2003, és un òrgan consultiu, plural i multidisciplinari, que està al servei dels professionals i dels usuaris per  tal d’ajudar-los a analitzar els problemes i conflictes ètics que puguin sorgir en la pràctica assistencial.

Des del 2014 el Comitè fa difusió de la seva tasca mitjançant un blog  que, amb 150 entrades des del seu inici, ha assolit una audiència estable d’una mitjana de mig miler de visites mensuals.

Els 14 membres que formen l’equip del Comitè resolen dubtes; vetllen per la protecció i el respecte als drets i deures de les persones usuàries i dels professionals; assessoren, des d’un punt de vista ètic, en la presa de decisions clíniques, sanitàries i organitzatives; elaboren orientacions i recomanacions en aquells casos o situacions que generen o poden generar conflictes de tipus ètic; sensibilitzen i formen els professionals de la institució en actituds ètiques i contribueixen a millorar la qualitat de l’assistència.

Mercè Carranza, presidenta del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Atenció Primària de l’ICS fa valoració de la Jornada

ES PRESENTA EL LLIBRE LA META ÉS EL CAMÍ A SEGUIR DE TOÑY CASTILLO A LA PARRÒQUIA DEL CARMEN DE LLEIDA

El dia 9 de novembre es va presentar el llibre La meta és el camí a seguir a la Parròquia del Carmen de Lleida dins dels actes de les noces d’or de Mossèn Joan Mora, titular de la Parròquia. L’acte també va comptar amb la presència d’Àngel Escales, Mossèn de l’Hospital Arnau a qui va dedicat el llibre com a homenatge als 50 aniversari de la seva vocació sacerdotal.

Aquest és l’últim conte de la col·lecció “La Lluna”, que explica la tasca espiritual que desenvolupa el Mossèn Àngel Escales a partir de l’amistat i el respecte posant com a exemple la vida del Sant Pare Francesc, a qui el Mossèn Àngel Escales va lliurar un dels exemplars en l’acte de l’audiència privada que va tenir lloc el passat 5 de desembre al Vaticà.

El llibre, que es va  regalar als assistents de l’acte de presentació, ha estat redactat amb l’ajuda dels nens i nenes hospitalitzats a la planta de pediatria, i amb col·laboració de l’Obra Social, els voluntaris de La Caixa i la Diputació de Lleida.

A la presentació es va fer lectura del conte a càrrec de l’autora i de la secció de reforç escolar de la Parròquia formada pels infants i famílies en risc d’exclusió social i voluntaris de La Caixa a Lleida.




Exposicions

EXPOSICIÓ DE JOIES A L’HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA DE LLEIDA
Un any més, Jèssica Bellí tècnica superior en joieria artística i llicenciada en Belles Arts, ens presenta les seves últimes col·leccions a la sala d'exposicions de l'Hospital Arnau.

Bellí, natural de Torrefarrera compagina la feina de docent a l'Escola d'Art de Tarragona amb el seu taller al barri de Gràcia de Barcelona.

L’exposició  apropa a una selecció de les seves millors creacions. El seu treball és un agradable passeig per la de joieria de disseny, utilitzant un llenguatge minimalista i sofisticat, i on la geometria s'apodera de la forma, sovint acompanyada per una exquisida selecció de gemmes.

En la mostra no només s’hi va poder gaudi del disseny sinó que l’autora de sobte ens fa un salt a un llenguatge totalment artístic, on la calidesa dels materials i les formes ens transporta a una visió més escultural de la joieria, on darrere l'objecte s'hi descriu un concepte, així, d'aquesta manera ens desorienta i ens posiciona davant una nova idea de joieria, que ella defineix com a joieria contemporània.




Publicitat



App CatSalut Respon