octubre 2014

Butlletí núm. 17

El Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut acorda que la institució formi part del nou Consorci Sistema Integral de Salut Lleida

El Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha acordat  que aquesta empresa pública formi part del futur Consorci Sistema Integral de Salut Lleida, donant la seva conformitat a la signatura del conveni regulador per a la creació d’aquest nou consorci públic.

Les entitats signatàries d’aquest conveni seran, a més de l’ICS, el Servei Català de la Salut (CatSalut), l’Institut Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), la Universitat de Lleida (UdL) i l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). L'acord del Consell d'Administració de l'ICS se suma a l'acord del Consell de Direcció del CatSalut del passat dilluns, 29 de setembre.

L'IRBLleida i la UdL tenen previst reunir-se per tractar el tema durant les properes setmanes.

Conveni regulador i estatuts del Consorci:

  • El Consorci es crea d’acord amb els principis establerts en els objectius específics marcats en el Pla de Salut Territorial 2011-2015, aprovat pel Consell de Direcció de la Regió Sanitària de Lleida, en data 1 de febrer de 2012.
  • El Consorci té naturalesa pública, personalitat jurídica pròpia i diferenciada dels seus membres, i es regirà pel seus Estatuts i per les normes que siguin d’aplicació.
  • En el moment de constitució del consorci s’integraran els recursos personals procedents de GSS i de l’ICS en l’àmbit territorial afectat, amb absolut respecte dels drets i condicions de treball que el personal tingui reconegut en el moment de la integració.
  • El Consorci restarà sotmès al dret públic i els seus actes podran ser impugnats per via administrativa davant del Consell de Govern, i d’acord a les normes de la legislació sobre procediments administratius vigents.
  • Contractació pública. El règim jurídic a la contractació d’obres, instal·lacions, béns i serveis del Consorci és el que estableixi en cada moment l’àmbit subjectiu de la normativa de contractes del sector públic així com la resta de normes estatals i autonòmiques que la despleguen, tenint actualment el Consorci la consideració de poder adjudicador administració pública.

 

ESSENCIAL, aportant valor

A l’entramat WEB s’hi poden trobar infinitat de pàgines al voltant de la salut. En aquest article volem fer referència a “ESSENCIAL”, un canal de salut creat pel departament de salut obert a professionals i pacients.
“ESSENCIAL” té uns objectius clars:

  1. Identificar pràctiques clíniques de poc valor
  2. Promoure recomanacions per evitar-les
  3. Fer arribar aquests coneixements a professionals i pacients

L’accés més fàcil i ràpid

A la WEB  de l’ICS i de l’hospital hi trobareu l’enllaç que us portarà a la pàgina  “ESSENCIAL”. Un cop dins, amb un sol clic, podreu accedir a :

  1. Les darreres recomanacions editades
  2. Les recomanacions ordenades per especialitat
  3. La galeria multimèdia, on diferents professionals exposen algunes de les recomanacions.

Una eina participativa, que no et deixa indiferent

“ESSENCIAL” fomenta dues maneres de participar:

  1. Discutint amb equip les recomanacions plantejades i que us afectin directament en el vostre dia a dia. Totes elles s’acompanyen dels articles i  publicacions científiques que les fonamenten, i són una font d’enriquiment notable quan es comparteixen.
  2. ESSENCIAL” demanda també la vostra participació per a noves recomanacions que puguin aportar valor afegit al vostre treball i el de tots els professionals que segueixen ESSENCIAL.

ESSENCIAL, també adreçat als pacients

Una aportació que us pot ser útil per aquelles recomanacions més prevalents. Són articles en format PDF adreçats als pacients, on d’una manera planera s’explica i argumenta el perquè d’una determinada decisió clínica. Ho trobareu a l’apartat -Informació per a pacients-. ESSENCIAL, una eina per a l’excel•lència, l’atenció eficient, equitativa i ètica. És per això que tu, ets ESSENCIAL.

 

S’ha constituït la comissió de seguiment per posar en marxa línies de treball úniques en el terreny assistencial, docent i de recerca entre els tres Hospitals i l’Atenció Primària de Salut

Es tracta de potenciar plans funcionals de serveis únics dins del model assistencial del sistema integral de salut d’acord amb el que marca el Pla de Salut 2011-2015

El passat 14 d’octubre es va constituir la primera trobada entre tots els integrants de la comissió de seguiment que s’ha creat per tal de posar en marxa les línies de treball cap a plans funcionals des dels serveis assistencials únics que formen part de l’Hospital Arnau, de l’Hospital Santa Maria, de l’Hospital Comarcal del Pallars i de l’Atenció Primària. Aquesta comissió de seguiment pretén potenciar els serveis des del nivell el més assistencial possible, donant així un fort impuls a l’assistència, a la recerca i a la docència. Es tracta, per tant, de seguir les línies per les quals aposta el Pla de Salut de la Generalitat de Catalunya, a partir del discurs assistencial que es basa, en primer lloc, per millorar les necessitats de la ciutadania des de la millora de la qualitat, incrementant i adequant la cartera de serveis.

La necessitat real de crear aquestes línies de seguiment de serveis únics aposta per potenciar la realitat del territori, amb la idea de passar d’una realitat funcional a una realitat orgànica des de l’atenció hospitalitzada i l’atenció primària; integrant així els recursos personals i econòmics de què disposa.

La gerència única de l’aliança estratègica defensa la idea d’apostar pels professionals i els clínics al capdavant del projecte. Així, es posa en marxa una línia assistencial molt potent que permet crear un únic pla de cada especialitat. Aquesta única direcció que avui comença, es crea com un acte de confiança cap als professionals, com una oportunitat històrica capaç de constituir una entitat única com a sistema integral de salut a tot el territori en favor del ciutadà.

Així mateix, aquest projecte de seguiment permetrà escurçar la distància assistencial entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada, i la unificació de serveis que permetrà treballar des de l’eficiència i la continuïtat assistencial. Per tant, s’aposta per una autonomia assistencial i una organització única que defineix un model que permetrà passar d’una estructura multiorganitzacional a un sistema integral de salut per a Lleida i el Pirineu.

 

Pla de Salut 2011-2015: “El ciutadà hi guanya, Lleida i el Pirineu hi guanyen”

Resum de l’entrevista al Dr. Paredes i la Dra. Aran de la revista Mesalut

A l’edició del mes de setembre de la revista MeSalut s’ha publicat una entrevista al Dr. Eugeni Paredes, Director Assistencial d’Atenció Primària de Lleida, i la Dra. Anna Aran, Directora Mèdica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, en que parlen de l’actualitat i el futur de la sanitat a Lleida.

Com a màxim responsables assistencials de portar l’actual organització d’aliança estratègica a les portes del Consorci, la Dra. Anna Aran Solé i el Dr. Eugeni Paredes Costa, especialistes en Medicina Familiar i Comunitària, i que actualment pertanyen a l’Institut Català de la Salut, responen a les preguntes sobre el seu parer, i, expliquen de forma entenedora per al ciutadà, quins són a grans trets les línies estratègiques assistencials del nou model organitzatiu.

D,aquest nou Consorci a Lleida, 100% públic, i que té programat l’inici a principis de l’any vinent, destaquen que implicarà que d’un model multi organitzatiu es passarà a un sistema integral de salut.

En l’entrevista el Dr. Paredes i la Dra. Aran, enumeren els principals beneficis que implicarà  el Consorci de Lleida: possibilitat d’unificar estratègies, evitar duplicitats, més eficàcia, i afirmen que tot això revertirà en millores tangibles per al ciutadà.  El Dr. Eugeni Paredes destaca també, l’augment en la capacitat de resolució dels CAP, la continuïtat assistencial, una major presència a domicili, autonomia de gestió, i, el posicionament de la figura del ciutadà com a eix i centre del nou sistema de salut.

Així mateix, la Dra. Aran destaca el fet que el nou Consorci ofereix la possibilitat que dos hospitals de Lleida, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital de Santa Maria, amb alguns serveis actualment duplicats, esdevinguin serveis únics per crear un Hospital Únic de Referència per a la regió sanitària de Lleida i Pirineu i amb vocació territorial de suport als hospitals comarcals, perquè es posicioni el sistema públic de Lleida en un alt nivell d’excel·lència.

Si voleu llegir el reportatge sencer us deixem l’enllaç a la revista MeSalut del mes de setembre:
http://issuu.com/edicionsgemini/docs/mesalut_n___20     (pàgines 9, 10 i 11)

 

L’Oncolliga Comarques de Lleida aposta pels tractaments personalitzats en l’edició de la campanya d’aquest any

Un any més “Una flor per a un projecte” dedica els seus esforços a les eines i tècniques innovadores que permeten millorar la investigació i la salut dels pacients amb càncer

Sota el lema “Perquè som diferents, volem un tractament singular”, l’Oncolliga Comarques Lleida treballa aquest any per la medicina personalitzada. Les teràpies dirigides i els tractaments específics que depenen de les característiques moleculars dels tumors en l’abordatge de determinats tipus de càncer són el que s’anomena tractament personalitzat. L’any 2013 el Laboratori de Genètica Molecular va generar més de 2.800 casos i estudis realitzats majoritàriament amb pacients amb càncer de còlon, gastrointestinal, d’ovari, limfomes, leucèmies, melanomes, etc. Per tal de realitzar més estudis i generar més projectes es fa necessària l’actualització de coneixements tècnics i la utilització de nous sistemes d’anàlisi de l’ADN, que permetin diferenciar les característiques moleculars dels  tumors.

La tecnologia que permet aquesta personalització són els anomenats seqüenciadors d’ADN, que són capaços de detectar un gran nombre d’alteracions que afecten la resposta dels pacients als diferents tractaments contra el càncer. S’anomenen EGFR en el càncer de pulmó, KRAS en el càncer de còlon, ABL en les leucèmies, GIST en els càncers gàstrics, i PIK3CA en els de mama. Aquests seqüenciadors també faciliten la caracterització de les alteracions que puguin afectar el material hereditari (exomes) que habita fora de les cèl·lules, líquids pleurals, plasma i altres.

Per tot això, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l’Institut de Recerca Biomèdica i l’Oncolliga Comarques de Lleida aposten plegats per aquest nou projecte, que ha de situar els nostres serveis clínics i d’investigació en una posició capdavantera en la investigació.

Amb el lema “Perquè som diferents, volem un tractament singular” l’Oncolliga va sortir aquest mes d’octubre  al carrer amb l’edició 2014 d’"Una flor per a un projecte”, amb l’objectiu de finançar amb la participació ciutadana un seqüenciador d’ADN per al servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Així mateix, els dies 8, 9 i 10 d’octubre es va col·locar una taula informativa a l’Hospital i a diverses poblacions on es va poder  comprar una flor per col·laborar en aquesta campanya solidària.

 

Nefròlegs llatinoamericans escullen Lleida per formar-se en la prevenció i el diagnòstic de malalties vasculars

La unitat UDETMA de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova s’ha especialitzat en oferir formació en tècniques per al diagnòstic de la malaltia arterial amagada

Un grup de 12 nefròlegs procedents d’Argentina, Colòmbia, Equador, Mèxic i Perú van rebre el passat mes de setembre un curs formatiu en arteriosclerosis (carrega de greix a les artèries) a la unitat UDETMA (Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques) del Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. La UDETMA s’ha especialitzat en oferir formació en tècniques (ecografia arterial, mesura de la velocitat de l’ona de pols...) per el diagnòstic de malaltia arterial subclínica i la prevenció de malalties cardiovasculars. Gràcies a aquests cursos, el servei situa Lleida i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova com un dels punts formatius en aquest àmbit més importants d’Espanya.

Els nefròlegs llatinoamericans van rebre coneixements sobre la calcificació vascular en els pacients renals, així com tallers pràctics de tècniques de diagnòstic no invasives com l’ecografia d’artèries caròtides i femorals, la mesura de l’índex turmell-braç o la mesura de la velocitat de l’ona de pols, entre d’altres.

A més, la UDETMA, amb el suport de la Sociedad Española de Nefrología i la Societat Catalana de Nefrologia, organitza per tercer any el Màster en Malalatia Aterotrombòtica, títol propi de la Universitat de Lleida. Una oportunitat única per conèixer les bases teòriques de les exploracions vasculars i els factors de risc cardiovasculars. La unitat també organitza la segona edició del curs d’experts en Diagnòstic d’ateromatosi subclínica mitjançant ecografia arterial, un curs pràctic d’aprenentatge de tècniques diagnòstiques.

 

Identificat un patró molecular útil per predir la reaparició d’ictus

Un equip de científics liderat per l’investigador Dr. Francesc Purroy del grup de Neurociències Clíniques de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) - metge especialista a la Unitat d’Ictus de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i professor de la Universitat de Lleida (UdL) – i pel Dr. Manel Portero-Otín del grup de Fisiopatologia Metabòlica i professor a la UdL - ha trobat un conjunt de molècules en el plasma de pacients amb AIT que permet establir quins d’aquests pacients tenen més risc de patir un ictus (embòlia) definitiu tant a curt com a llarg termini.

En aquest estudi realitzat per científics de Lleida, en col·laboració amb la Dra. Mariona Jové al capdavant del Servei de Metabolòmica de l’IRBLleida, s’ha analitzat la composició de la sang en 293 pacients de l’HUAV que havien tingut una embòlia transitòria o AIT. El resultat ha estat la descoberta d’un patró de molècules complex que diferencia aquells pacients que tornaran a tenir un ictus dels que no el patiran. En aquest conjunt de compostos s’han pogut identificar tres biomarcadors concrets, la lisofosfatidilcolina (16:0) i la   lisofosfatidilcolina (20:0) que faciliten fer aquesta previsió de l’evolució clínica dels pacients amb un 65% d’exactitud i la lisofosfatidilcolina (22:6) que s’associa a l’existència d’aterosclerosi. Els resultats han estat acceptats per a publicar-se en breu a la revista internacional Neurology.

Fotografia dels investigadors del treball (d’esquerra a dreta): Dr. Purroy, Dr. Cambray, Dra. Jové, Dr. Portero-Otín, Dra. Benabdelhak i Dr. Pamplona.

 

Una tesi doctoral dedicada a estudiar la invasivitat dels tumors i la metàstasi gràcies a la Fundació Alicia Cuello de Merigó

El projecte de recerca sobre la importància de la proteïna Ciclina D1 en les propietats malignes de les cèl·lules tumorals, com són la capacitat invasiva i de fer metàstasi, ha estat el projecte guanyador de l’edició 2014 de la Beca Alicia Cuello de Merigó (ACM). La proposta presentada per l’investigador Dr. Eloi Garí del grup de Cicle Cel·lular De l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i docent a la Universitat de Lleida (UdL) ha estat la més ben puntuada en l’avaluació científica.

A la convocatòria d’ajuts es van presentar sis propostes de recerca diferents de gran qualitat. Els projectes van ser enviats a dos avaluadors científics externs independents, amb experiència en avaluació de projectes. Durant el matí del dia 30 de juliol, el grup de recerca i l’investigador predoctoral l’escollits van ser personalment informats de la mà del Director de la Fundació ACM, el Sr. Lluís Qui, i del Director d’IRBLleida, el Dr. Xavier Matias-Guiu.

L’investigador Noel Pérez treballarà en el projecte de l’equip del Dr. Garí durant un parell d’anys prorrogables fins a quatre i es podrà dedicar a completar la seva tesi doctoral sobre la Ciclina D1. Aquesta proteïna es troba en grans quantitats en les cèl·lules canceroses que s’activen per començar a envair altres teixits i fer metàstasi. No obstant, els mecanismes moleculars específics com per exemple, les proteïnes amb les que interacciona per desencadenar aquests processos en el càncer són encara desconeguts. La tesi cercarà de resoldre el comportament molecular de la Ciclina D1 amb una gran varietat de tècniques i col·laboracions científiques amb diferents grups de recerca d’IRBLleida.

Moment de la notificació a l’investigador seleccionat. D’esquerra a dreta: Noel Pérez, Sr. Lluís Qui (President de la Fundació Alicia Cuello de Merigó), Dr. Xavier Matias-Guiu (Direcció  d’IRBLleida),  Dr.  Eloi  Garí  i  Dr.  Francisco  Ferrezuelo  (investigadors  del  Grup  de Recerca de Cicle Cel·lular d’IRBLleida i docents a la Universitat de Lleida).

 

Notícies

ARIADNA GASOL, RESIDENT DE 4T ANY D’ONCOLOGIA MÈDICA, GUANYA DOS PREMIS RELACIONATS AMB LA SEVA ESPECIALITAT CLÍNICA

La doctora Ariadna Gasol Cudós, resident de 4t any d’oncologia mèdica a l’Hospital Arnau de Vilanova, va guanyar el Premi al Millor Cas Clínic, del Cicle de sessions de la Societat Catalanobalear d’Oncologia del curs 2013-2014 i el Premio Nacional del II Curso para residentes: Formación en cáncer de mama 2013-2014

La Societat Catalanobalear d’Oncologia, una fundació creada l’any 1964 gràcies a la voluntat de diversos professionals de medicina d’elaborar protocols conjunts i compartir coneixements en relació amb el càncer, va premiat la doctora Ariadna Gasol Cudós pel millor cas clínic del curs 2013-2014. L’entitat s’especialitza en oncologia mèdica i s’emmarca en l’Acadèmica de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. La seva finalitat principal és garantir la formació continuada dels professionals, difondre el coneixement i potenciar activitats acadèmiques per tal d’oferir grups de treballs i impulsar projectes d’investigació.

D’altra banda, la doctora Gasol també va rebre un guardó d’àmbit estatal al II Curso para residentes: Formación en cáncer de mama 2013-2014.  Els casos clínics presentats a concurs són d’interès tant per als residents d’oncologia com per a qualsevol altre membre de la Societat Espanyola d’Oncologia Mèdica (SEOM), ja que proposen eines que poden beneficiar la tasca de qualsevol professional.


CAMPANYA DE VACUNACIÓ ANTIGRIPAL ESTACIONAL 2014-2015

Un any més, la Unitat Bàsica de Prevenció de Riscos Laborals ha posat en marxa la Campanya de vacunació antigripal estacional 2014-2015 adreçada als treballadors. Així mateix, a partir del 13 d’octubre s’ha iniciat la campanya de vacunació als Centres d’Atenció de Primària de Lleida, adreçada a tots els pacients.

En aquesta mateixa línia, el 13 d’octubre va tenir lloc la presentació de la campanya de vacunació antigripal 2014-2015 a l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), a càrrec del secretari de Salut Pública de la Generalitat, Antoni Mateu, la subdirectora general de Promoció de la salut, la doctora Carmen Cabezas, i el vicepresident de la Societat Catalana de Salut Laboral, Rafael Padrós.

Per aquesta campanya 2014-2015 s’ha previst distribuir 1.200.000 vacunes a tots els centres vacunals de Catalunya.

La grip és una malaltia respiratòria vírica. Produeix febre elevada, tos, mal de cap i malestar general. En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. Els antibiòtics no curen la grip. És important seguir unes bones pràctiques d’higiene.




ES PRESENTA EL LLIBRE SACS DE LLAVORS, QUE INCIDEIX EN LA IMPORTÀNCIA DEL VOLUNTARIAT

El llibre escrit per Toñy Castillo, directora de l’Aula Hospitalària de l’Arnau

La directora i professora de l’Aula Hospitalària de l’Arnau, juntament amb l’Associació de Voluntaris de “La Caixa” de Lleida (ASVOLCALL)-CiberCaixa, van presentar el passat 2 d’octubre el llibre Sacs de llavors, escrit amb la intenció de reconèixer i deixar constància de la importància de la tasca que fan els voluntaris i voluntàries i de la seva implicació en la societat. L’obra ha estat il·lustrada pel pintor lleidatà Toni Uceda.




LA RESIDÈNCIA I CENTRE DE DIA DE BALÀFIA VA CELEBRAR LA 5A SETMANA DE LA GENT GRAN AMB ACTIVITATS

La Residència i Centre de dia per a Gent Gran Lleida – Balàfia, gestionada per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris, va iniciar el passat  22 de setembre, la 5a Setmana de la Gent Gran amb diferents actes per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer (21 de setembre).

Els professionals del centre, conscients de la importància de fer visible aquesta malaltia, van organitzar un seguit d’activitats d’estimulació de la memòria adaptades als diferents nivells de dependència dels usuaris i usuàries del centre. Tots els participants van poder reflexionar sobre les dificultats que comporta patir aquesta malaltia i la importància de treballar per estimular i preservar les majors capacitats cognitives.

La Residència i Centre de dia per a Gent Gran Lleida – Balàfia, gestionada per Gestió de Serveis Sanitaris, va gaudir d’unes actuacions de luxe en el segon dia de celebració de la 5ª Setmana de la Gent Gran. Durant el matí, usuaris/àries i familiars van gaudir de l’actuació còmica del Sr. Antonio Clown, que els hi va explicar la història de com es va convertir en pallasso. Per la tarda, tots els assistents van poder gaudir de la música i les extraordinàries veus dels integrants del grup d’havaneres lleidatà “Arrels de la Terraferma”.




IRB LLEIDA I ENSENYAMENT SELECCIONEN 4 ESTUDIANTS DE BATXILLERAT PER FER PRÀCTIQUES DE RECERCA BIOMÈDICA

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel À. Cullerés, i el director gerent de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), Elias Daura, van fer entrega de diplomes a quatre estudiants de batxillerat oferint-los l’oportunitat de realitzar pràctiques d’estiu en grups de recerca d’IRBLleida.

Durant els mesos de juliol i agost, les estudiants s’han familiaritzat amb les tècniques d’ús comú en recerca biomèdica i han desenvolupat experiments sota la supervisió d’investigadors d’IRBLleida en les àrees de Desenvolupament del Cervell (Dra. Loreta Medina), Càncer (Dr. Mario Encinas i Dr. Xavier Dolcet), Nutrició i Envelliment (Dr. José Serrano) i Biologia Molecular de Llevats (Dra. Cèlia Casas).

El projecte, que enguany ha dut a terme la segona edició, oferia inicialment dos ajuts de 300 euros per a la realització de pràctiques d’estiu en grups de recerca d’IRBLleida. No obstant, el interès mostrat pels alumnes i els centres va fer ampliar fins a 4 el nombre d’ajuts finalment concedits. Les alumnes seleccionades són de l’Institut Manuel de Montsuar, de l’Institut Caparrella, de l’Escola Vedruna de Balaguer i del Col·legi de l’Episcopal.




Exposicions

HOSPITAL SANTA MARIA



Durant el mes d’octubre l’Hospital Santa Maria ha gaudit de l’exposició d'Amnistia Internacional "Drets Humans de les dones". Es tracta d’una exposició que vol fer un recorregut per les diverses formes d'expressió de violència envers les dones, com ara la mortalitat materna o la violència envers les dones i nenes refugiades a Darfur, a Uganda o la discriminació de les menors Romanís on s'enfronten a un risc greu de patir violacions i altres actes de violència.


HOSPITAL UNIVERSITARI ARNAU DE VILANOVA



MAGDA SERRANDO
DEL 29 DE SETEMBRE AL 5 D’OCTUBRE


L’obra de Magda Serrando ens ha mostrat la seva faceta polifacètica, amb un bon recull d’abstracció i d’explosió de colors on reafirma el seu traç harmoniós i tempestuós. A més, no deixa de banda la seva obra figurativa a la vegada que impressionista, que mostra un treball d’anys dedicats a explorar i a perfeccionar el seu estil acurat i pacient.




GEMMA FARRENY
DEL 6 AL 12 D’OCTUBRE


L'artista ha presentat una col·lecció d'obres dedicades a la seva visió de la figura humana i d'elements quotidians. El color i els contrasts són molt significatius en cada obra, on es plasmen gestos, complements o bé elements imaginatius.




ÀNGELS FOLGUERA
DEL 20 AL 26 D’OCTUBRE


La col·lecció d’art de l’Àngels Folguera (amb nom artístic “Slegna”) es composa de tres àmbits: la pintura, l’escultura (cadires), i petites peces generalment en forma de  barrets. El primer que crida l’atenció de les seves obres és el contrast de formes, volums, colors, textures… Com a element característic, la seva obra presenta la incorporació de petits trossos de miralls i vidres a totes les peces, donant un resultat “virtual” de manera que el color de l’obra té diferents resultats visuals en funció del lloc on està situada.

Les col·leccions de l’artista “Slegna”, es poden definir com una “expressió abstracta”, moltes vegades sense intencionalitat i com a resultat d’impulsos on el seu estat d’ànim és el que defineix el resultat de cada obra.




JÈSSICA BELLÍ
DEL 27 AL 2 DE NOVEMBRE


El seu treball es centra en narrar una petita història en cadascuna de les seves peces. Li dóna importància al suport, el cos humà i a l'estreta relació que manté la joia amb la persona que la duu. Es fixa en la quotidianitat i en les respostes que el dia a dia li ofereix, li agrada combinar coneixements, idees, corrents, tècniques i sentiments. La tècnica que utilitza és totalment artesanal, buscant l'equilibri entre el pensament i les mans, entre la raó i l'expressió, per així poder dir alguna cosa.




Publicitat









App CatSalut Respon