març 2014

Butlletí núm. 11

L’Arnau ja és a les xarxes socials

Un nou compte de Twitter connectarà la ciutadania de Lleida amb el seu hospital de referència

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida s’inicia en la comunicació 2.0 obrint un compte de Twitter. Aquesta iniciativa neix amb la voluntat de facilitar la participació i la implicació de la ciutadania en la salut.

D’aquesta manera, des de l’Hospital es podrà garantir la presència i participació de la institució en el terreny de la comunicació, creant un canal que vehiculi els interessos de la població i que serveixi, alhora, de xarxa d’intercanvi d’informació i promoció de la salut.

La presència a les xarxes socials és vital, cada cop més, per poder oferir recursos relacionats amb la salut de més qualitat i per respondre les necessitats d’informació de la població de manera àgil, directa i propera. El compte de Twitter servirà, doncs, per donar a la ciutadania notícies diverses sobre esdeveniments (actes, jornades), canvis organitzatius o incidents relacionats amb l’assistència, així com educació sanitària, consells de salut, etc.

El nou compte de Twitter s’anomena @harnaulleida i està en funcionament des del dia 10 de març. Durant els tres primers dies d’activitat s’han emès 34 tuits i s’han aconseguit 215 seguidors.

 

El seguiment de persones amb embòlia transitòria per tècniques de neuroimatge i d’estudis vasculars evita el desenvolupament d’ictus

Aquesta és la conclusió a la que han arribat investigadors de l’IRBLleida i especialistes del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) que lideren el Projecte espanyol del maneig i evolució dels pacients amb un atac isquèmic transitori (PROMAPA) des de l’any 2008. El projecte que involucra 30 hospitals arreu de l’Estat ha permès analitzar les dades de 1.137 pacients amb un atac isquèmic transitori (AIT) o embòlia transitòria.

En l’estudi PROMAPA, liderat pel Dr. Francesc Purroy, del grup de recerca Neurociències Clíniques de l’IRBLleida i professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida, s’ha fet un seguiment especialitzat dels pacients amb AIT usant una combinació específica de tècniques (neuroimatge i ultrasonografia), amb l’objectiu de comprovar el funcionament dels vasos sanguinis del cervell i de les artèries caròtides, les encarregades de portar la sang del cor directament al cervell. Avui en dia les tècniques de neuroimatge, com la ressonància magnètica, aporten molta informació sobre el dany cerebral.

Els resultats de l’estudi han revelat quins pacients amb AIT tenen un alt risc de patir ictus i quins altres tenen un baix risc; resultats que s’han publicat recentment en 3 articles científics en revistes d’impacte internacional.

Els pacients que han patit una embòlia transitòria tenen moltes probabilitats d’acabar patint un ictus pocs dies després. Aproximadament un 20% dels pacients amb ictus han sofert amb anterioritat algun avís en forma d’isquèmia transitòria. Aquests petits advertiments representen però una gran oportunitat als metges especialistes per identificar estratègies de prevenció de futurs infarts cerebrals, que provoquen alteració de la parla, impossibilitat de caminar, alteració dels sentits de la vista, entre altres.

L’atenció especialitzada dels pacients amb AIT amb la combinació d’aquestes tècniques de diagnòstic -com la que s’està duent a terme a l’HUAV des de l’any 2006 - fa que tinguin un risc de patir ictus molt menor de l’esperat, ja que els neuròlegs poden diagnosticar i tractar de forma individualitzada els pacients amb AIT. Així, s’eviten molts dels casos d’ictus i les seqüeles que se’n deriven.

 

L’Arnau és pioner en el tractament laparoscòpic del càncer colorectal a tot l’Estat espanyol

La Unitat de Cirurgia Colorectal de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida es va iniciar en la cirurgia laparoscòpica avançada del càncer colorectal l’any 2004

La laparoscòpia és una cirurgia innovadora que consisteix a operar, des de fora de l’abdomen, utilitzant una càmera de televisió que permet veure’n l’interior, i fent les incisions i accions mínimes en la intervenció.

Des de l’any 2004 i amb la col·laboració dels serveis d’Anestèsia i d’Infermeria Quirúrgica, s’ha anat progressant de manera sistemàtica en la implantació d’aquesta tècnica, fins arribar a aconseguir els resultats satisfactoris actuals.

En tots els estudis externs que s’han dut a terme sobre l’ús d’aquesta tècnica, a l’Estat espanyol (“Proyecto Vikingo-Estudio docente auditado del tratamiento quirúrgico del cáncer de recto en  España” i “Estudio ANACO-Estudio en la cirugía del cáncer de colon en 82 hospitales españoles”) i a Catalunya (“Estudi VINCat- Vigilància de la infecció als hospitals de Catalunya”), l’Arnau se situa en primer lloc en relació amb el percentatge de cirurgia laparoscòpica del càncer colorectal realitzada no només a Catalunya, sinó a tot l’Estat. Actualment, aquest percentatge és del 90%.

Durant aquests anys, la Unitat de Cirurgia Colorectal de l’Arnau s’ha dedicat plenament a l’ensenyament d’aquesta tècnica quirúrgica a les noves generacions de cirurgians del centre i dels hospitals de referència.

Des que es va iniciar aquesta innovació quirúrgica l’any 2004, l’Arnau ha aconseguit que  millori el confort dels pacients intervinguts de càncer colorectal i, a més, que canviï completament el seu pronòstic, ja que ha disminuït la reproducció del tumor i ha augmentat la supervivència global d’aquests pacients.

 

El Servei d’Anestèsia de l’Arnau amplia la formació que imparteix a les aules de simulació de la Universitat de Lleida

L’Àrea de Simulació de la Facultat de Medicina de la Universitat de Lleida està considerada un dels dos principals referents de simulació clínica en anestesiologia i reanimació de l’Estat espanyol

En aquest espai també es fan cursos de postgrau, impartits per diferents grups de treball, així com treballs d’investigació relacionats amb la simulació clínica d’alta fidelitat

L’Àrea de Simulació de la Universitat de Lleida (UdL) és un espai de 225 metres quadrats on els estudiants de medicina, dirigits per docents i facultatius de l’Arnau, poden ampliar la seva formació pràctica. Aquesta Àrea està coordinada per Antonio Montero, professor titular de la UdL, secretari del Departament de Cirurgia i cap de servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. L’espai disposa de quatre sales de simulació i d’una aula amb capacitat per a 30 persones, que està connectada als sistemes de circuit tancat de televisió per fer el seguiment de l’activitat que es realitza a l’Àrea.

El Grup d’Anestesiologia i Reanimació, coordinat pel doctor Josep M. Sistac, compta amb la col·laboració de la doctora Angelina Miró i d’altres anestesistes del Servei. A més, tots els residents d’aquesta especialitat participen activament en els cursos de simulació. S’han desenvolupat 30 programes de simulació avançada en incidents crítics als quiròfans, als quals han assistit fins ara més de 300 anestesiòlegs de tot l’Estat. Aquest any està previst que també hi assisteixin uns 200 facultatius.

Les simulacions es realitzen en un quiròfan virtual que disposa de tots els components i eines propis d’un quiròfan real, a més d’un simulador universal (SimMan) associat a programes de videogravació per a posteriors discussions de casos. En aquest espai es realitzen cursos de simulació en pràctiques d’anestesiologia i reanimació, als quals assisteixen els residents de Catalunya de tercer any d’aquesta especialitat. A més, aquest any s’han realitzat diversos cursos per a la Unitat Docent, de residents de tercer i quart any de l’especialitat de medicina familiar i comunitària.

Actualment, es mantenen aquests programes docents i s’està treballant en dos programes més sobre emergències en la pacient obstètrica i seguretat dins el quiròfan. Així mateix, s’han desenvolupat investigacions i publicacions sobre models simulats en diferents situacions que, en ocasions, han estat guardonades en congressos, com és el cas del treball “Estudi comparat en l’avaluació de l’aprenentatge i intubació orotraqueal amb inestabilitat cervical a través de mascareta Fastrach vs videolaringoscopi MCGrath mitjançant corbes Cusum en model simulat SimMan”, premiat al XXXI Congrés Nacional de la Societat Espanyola d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de Màlaga, al març de 2013.

A més, els serveis de Medicina Interna, Medicina Intensiva i Pediatria també participen en cursos i programes d’investigació que es duen a terme a l’Àrea de Simulació.

Des de l’any 2011 i fruit d’intercanvis amb universitats llatinoamericanes, participen en els cursos professors d’aquests països per tal d’implementar programes de simulació a les seves universitats.

 

El blog de l’ICS “30 anys, 30 veus” commemora el seu trentè aniversari a través de la veu dels seus professionals

“30 anys, 30 veus” ja ha rebut més de 60.000 visites

L’Institut Català de la Salut (ICS) celebra aquest any 2013 el seu trentè aniversari i ho fa recollint en un blog apunts històrics, fotografies, experiències i anècdotes explicades pels professionals de la institució. El blog, obert a la participació de tothom, va començar a finals de gener de 2013 i, des de llavors, ja ha rebut 64.415 visites.

El contingut més valuós del blog, anomenat “30 anys, 30 veus”, l’aporta el testimoni de 30 professionals de tot el territori que fa 30 anys o més que treballen a l’empresa i que, a través de les seves vivències i records explicats en primera persona, tracen la història de la institució. A més de les entrevistes, el blog conté articles escrits pels mateixos professionals, notícies, efemèrides, fotografies antigues i altres anècdotes curioses.

Blog "30 anys, 30 veus": http://ics30anys30veus.wordpress.com

 

Catalunya celebra la Primera Gran Marató de Donants de Sang 2.0

El Banc de Sang i Teixits, va celebrar, de forma simultània a tots els punts de
donació fixos de Catalunya, una marató de donació de sang anomenada MARATÓ DE DONANTS DE SANG 2.0 DE CATALUNYA amb el lema “Siguis el donant que siguis, comparteix la teva sang”. És un esdeveniment que sorgeix de la necessitat de recuperar les reserves de sang al gener, ja que durant les festes de Nadal baixen força les donacions. La fita que es volia assolir era de 5.000 donacions.

La Marató de Donació de Sang va comptar amb l’ajuda de gairebé 10.000 seguidors al Facebook Donar Sang (www.facebook.com/donarsang) i més de 5.000 del Twitter (@donarsang). Entre els seguidors del Banc de Sang destaquen els Ambaixadors 2.0 de la donació de sang, un grup de donants habituals compromesos amb la difusió  de la necessitat de donar sang, a través de les xarxes socials. En aquest cas, 35 persones de tot Catalunya varen dinamitzar la 1a Marató 2.0.
Els Ambaixadors estan agrupats a la llista de Twitter:
https://twitter.com/donarsang/lists/ambaixadors-2-0

Una web per compartir la sang
A través de la web www.donarsang.gencat.cat/marato l’actor Quim Masferrer va animar tota la ciutadania a involucrar-se en la campanya.
El web oferia tres opcions diferents per compartir el missatge: enviar un correu electrònic, escriure un tuit o publicar un post a Facebook. Quan un donant reservava hora per donar sang gràcies al missatge que li enviava un amic, aquest usuari rebia un mail d’agraïment. D’aquesta manera es reconeixia la implicació de totes les persones que col·laboraven compartint el missatge de la Marató.

Amb l’objectiu de facilitar les donacions durant tot el dia i evitar les esperes, aquest web també t’oferia la possibilitat de reservar hora per donar sang en qualsevol dels espais on es feia la Marató 2.0. Mitjançant un senzill menú desplegable es podia seleccionar el millor moment per donar sang i inclús emplenar el qüestionari previ a la donació. Tot i això, no era imprescindible reservar hora per donar sang.

Gràcies a la solidaritat dels milers de persones que s’hi van implicar, la Marató va finalitzar amb 6.637 donacions.

Es necessiten 1.000 unitats de sang diàries per atendre les necessitats dels pacients. Per tant, les donacions de sang han de ser regulars. Una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia i es calcula que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini durant la seva vida. El 55% dels glòbuls vermells s’utilitzen en especialitats mèdiques mentre que un 40% en usos quirúrgics. La majoria de transfusions de plaquetes es fan per prevenir hemorràgies en pacients que en tenen dèficit.

Una de les activitats que es van realitzar per promocionar la Marató va ser la col·locació de la Geganta de la Sang al vestíbul de l’Hospital. És un símbol i homenatge als donants de sang fet per  l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell. Va resultar un reclam molt atractiu i comentat, tant pel personal de l’Hospital com pels visitants.

 

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Lleida es va traslladar a les instal·lacions del CAP Prat de la Riba

El 16 de gener a les 20 h, va entrar en funcionament aquest servei. Així els usuaris ja poden rebre assistència sanitària urgent a Lleida ciutat, fora de l’horari d’obertura del seu centre d’atenció primària de referència, cal adreça-ser al Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Lleida, situat a l’antic CAP Prat de la Riba.

 

Acte d’acreditació de l’IRBLleida per l’Instituto Carlos III

El 26 de febrer va tenir lloc l’acte d’acreditació de l’Institut de Recerca IRBLleida com a centre d’excel·lència investigadora en biomedicina per l’Instituto Carlos III.
Segons paraules del rector de la UdL, la biomedicina és una de les quatre línies estratègiques en recerca que té fixades la UdL. Aquesta acreditació, que actualment tenen 20 centres a Espanya, ha de possibilitar seguir el camí començat amb la finalitat de continuar millorant, a partir de la complicitat de les institucions i la societat per tal de poder seguir donant esperança als malalts.
En l’acte d’acreditació hi ha participat Antoni Andreu, director de l’Institut Carlos III; Pilar Farjas, secretària general de Sanitat i Consum del Ministeri; Josep Pifarré, director dels Serveis Territorials de Salut a Lleida; Xavier Matias-Guiu, director de l’IRBLleida; i Ramon Roca, president del Consell Social de la UdL.

 

Més de 200 persones assisteixen a la XIV Jornada d’Actualització sobre Factors de Risc de la Malaltia Vascular de Hospital de Santa Maria, Gestió de Serveis Sanitaris.

El president de la Societat Catalana d’Hipertensió, Ernest Vinyoles, destaca la importància de canviar els estils de vida actuals i reclama la implicació de la ciutadania

Més de 200 persones han assistit avui, dissabte, 22 de febrer, a la XIV Jornada d’Actualització sobre Factors de Risc de la Malaltia Vascular organitzada per la Unitat de Factors de Risc Cardiovascular de l’Hospital de Santa Maria Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). La jornada, que ha comptat amb la col·laboració de professionals de diferents àmbits com l’Atenció Primària, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i la Universitat de Lleida, s’ha convertit en els seus 14 anys d’història en un fòrum de trobada dels professionals sanitaris per compartir els avenços en matèria de la prevenció de les malalties cerebrovasculars i cardiovasculars, la primera causa de mortalitat a la societat occidental.

El president de la Societat Catalana d’Hipertensió, Ernest Vinyoles, ha destacat la importància de canviar els actuals estils de vida per evitar factors de risc cardiovasculars com el colesterol, l’obesitat, la hipertensió el sedentarisme o el tabaquisme. També ha reclamat la implicació tant de la ciutadania com de la pròpia indústria. “El ciutadà ha d’aprendre i fer-se seu l’estil de vida” ha exposat Vinyoles.
La Unitat de Factors de Risc Cardiovascular de GSS, que està coordinada per Jacint Cabau i compta amb 3 especialistes, realitza unes 2.500 visites a l’any, incloses primeres visites i el seguiment amb pacients amb factors de risc. El seu objectiu és atendre els casos més complexes de pacients amb factors de risc. “El 95% dels casos es controlen a l’Atenció Primària i els més complexes es deriven a la unitat” ha explicat Cabau. També ha senyalat que actualment treballen en col·laboració amb la Unitat d’Hipertensió de l’HUAV, la unitat UDETMA (Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotrombòtiques).
“Apostem per la col·laboració entre els dos centres per millorar el nostre treball assistencial dedicat a la prevenció de la patologia vascular” ha matisat Cabau.

 

Notícies

L’AULA HOSPITALÀRIA EN EL PROJECTE IMPLICA’T

Toñy Castillo responsable de l’Aula Hospitalària de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, va presentar el passat mes de desembre  totes les accions que es van desenvolupar en el marc d’aquest projecte.

Des de l’Aula es van exposar tots els treballs solidaris que s’han realitzat en el marc d’aquest projecte, com ara un seguit de punts de llibre pintats pels alumnes de l’Aula Hospitalària. En total, es van realitzar 1401 punts de llibre per La Marató de TV3, amb els quals es va recollir un total de 1401€, fruit d’una tasca solidària.

L’acte va estar presidit per la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs,; el directors dels Serveis Territorial del Departament d’Ensenyament, el regidor d’educació d’infància de l’Ajuntament de Lleida; la cap de formació de programes específics d’ICE de la UdL de Lleida; la coordinadora del Projecte.


DIA MUNDIAL DEL CÀNCER A TÀRREGA

Des del Cap de Tàrrega es va programar pel passat 3 de febrer i amb la finalitat de commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer, diverses activitats en el marc d’aquesta jornada.

Durant tot el matí es va instal.lar una taula informativa al vestibul del Centre amb tríptics sobre el càncer.

També a la  Sala Annexa de la Biblioteca Central Comarcal va tenir lloc la conferència “Com tractar les emocions” a càrrrec de la psico-oncòloga de l’AECC Lleida Pilar de Dios.


BALAGUER VA ORGANITZAR UN GRUP PSICOEDUCATIU PER A PERSONES AMB CÀNCER

Es tracta d’una iniciativa de l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Lleida, amb la col·laboració de l’Àrea Bàsica de Salut de Balaguer

El passat mes de novembre es va posar en marxa un grup psicoeducatiu adreçat a persones amb càncer a càrrec de la psicooncòloga Dolors Zapata. Es tractava de cinc sessions grupals on es van treballar les emocions bàsiques i les seves repercussions en el dia a dia de les persones que pateixen càncer o que n’han patit.

Els seus principals objectius són conèixer el concepte d’estat d’ànim; analitzar els factors i les causes que l’alteren; facilitar l’expressió emocional; fomentar els recursos d’afrontament per equilibrar l’estat d’ànim i proporcionar recursos per afrontar situacions difícils.

També es va iniciar el programa de fisioteràpia aquàtica per a dones intervingudes de càncer de mama, que compta amb una vintena de participants.


L’AULA HOSPITALÀRIA DE L’ARNAU COL·LABORA AMB LA FUNDACIÓ MIQUEL MARTÍ I POL

Coincidint amb el desè aniversari de la mort de Miquel Martí i Pol i amb les activitats que enguany realitza La Marató de TV3, dedicades a les malalties neurodegeneratives, l’Aula Hospitalària Dr. Antoni Cambrodí de l’Arnau ha dut a terme durant el mes de novembre un seguit d’activitats dedicades a la vida i obra de Miquel Martí i Pol.

Una de les principals activitats ha estat un certamen de postals de Nadal, realitzades pels nens i nenes ingressats a la planta de pediatria, amb el recolzament i coordinació de la Fundació Esclerosi Múltiple Miquel Martí i Pol de Lleida.




SETMANA EUROPEA DE LA PROVA DEL VIH

L’Associació Antisida de Lleida, com a membre del Comitè 1 Desembre (C1D), la Plataforma Unitària d’ONG-SIDA de Catalunya, es va adherir a la “Setmana Europea de la Prova del VIH”, que es va realitzar a Lleida del 22 al 29 de novembre.

En aquest marc, l’Atenció Primària de Lleida va col·laborar amb l'Associació Antisida de Lleida ja que durant aquesta setmana, diversos tècnics de l’Associació es van desplaçar als Centres d’Atenció Primària de Lleida ciutat per realitzar la prova del VIH sense cita prèvia a tots els usuaris i interessats.


Nou blog ICSalubale

El passat mes de febrer es va posar en marxa un nou blog de promoció de la salut, l’ICSalusable. Es tracta d’un espai adreçat a tots els professionals de l’ICS, impulsat i gestionat per l’àrea de Prevenció de Riscos Laborals amb la col·laboració de totes les unitats de prevenció de riscos territorials.

http://icspromociosalut.wordpress.com/


CAMINADA PER LA MARATÓ

Tal i com es va realitzar l’any passat, des de la Secció de metges residents del Col·legi Oficial de Metges de Lleida s’ha organitzat una caminada solidària en contra les malalties neurodegeneratives en col·laboració amb La Marató de TV3. La caminada va tenir lloc el passat 15 de desembre, amb sortida des dels jardins de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i arribada a la plaça Blas Infante (a prop del riu), on els participants podran gaudir d’una xocolatada.

Per a dur a terme aquesta iniciativa, els participants s’han hagut d’inscriure aportant un donatiu de 5€. D’aquesta manera, tot l’import recaptat serà destinat íntegrament per La Marató. Amb aquesta mateixa iniciativa, l’any passat es va aconseguir un total de 2500€.


TAULA INFORMATIVA D’ALDEES INFANTILS

Durant la setmana del 17 al 21 de març, l’organització Aldees Infantils va col·locar una taula informativa al vestíbul de l’hospital, amb la finalitat de donar a conèixer la seva tasca i apropar-la al conjunt de la població.

Aquesta acció s’emmarca dins de la campanya que realitza l’organització de difusió i conscienciació social.




DIA MUNDIAL DEL LIMFEDEMA I TAULA INFORMATIVA

Amb motiu de celebrar el Dia Mundial del Limfedema i donar a conèixer la malaltia, l’Associació Limfelleida va col·locar una taula informativa al vestíbul de l’hospital el passat 6 de març.


ASSOCIACIÓ DOWN

El passat 22 març, l’Associació Down Lleida va dur a terme una jornada de difusió i captació de fons per destinar-los als programes i projectes que estan duent a terme. Per aquest matí, va instal·lar durant tot el dissabte una taula informativa al vestíbul de l’hospital.


CARNESTOLTES A L’AULA HOSPITALÀRIA

Com és habitual en l’activitat educativa de l’aula, durant el segon trimestre escolar  l’aula treballa un eix transversal que constitueix un punt vertebrador de les activitats fins a finals de curs.

En aquest cas, es tracta del projecte “El dret a la diferència és la igualtat entre persones”, que pretén adreçar totes les activitats a treballar el dret a la diferència i el respecte a les mateixes.

La presentació d’aquest projecte s’emmarca dins de les activitats programades durant la setmana de Carnestoltes, aprofitant aquesta festivitat per a fer extensible la finalitat d’aquest projecte. Així mateix, des del dia 24 dins al 28 de febrer, l’aula va desenvolupar un conjunt d’activitats per preparar aquesta festa amb totes els nens i nenes ingressats i els seus pares o acompanyants.

El dijous 27 es va celebrar el dia de Carnestoltes, amb la col·laboració de l’ONG Mags del Món. A més, es va comptar amb l’assistència del Luis Boix Peinado, Inspector del Departament d'Ensenyament; Albert Molias Lopez, president de l'Associació de Voluntaris de la Caixa a Lleida; Maria Rosa Ball Papiol, Regidora Delegada de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida; i Dolors Arderiu Sabaté, Regidora Delegada de Participació Ciutadana, Gent Gran i Voluntariat Sènior de l'Ajuntament de Lleida.

Després de la presentació del projecte, tots els nens i nenes van realitzar una rua des de la Sala de Jocs de Pediatria fins a la Unitat de Neonats.




Exposicions

DE L’1 AL 10 DE FEBRER
CLARO CUENCA

Aquesta mostra es composa per diferents obres pintades a l’oli d’estil realista. Cuena ha realitzat diferents exposicions i ha estat premiat a la fira de la tardor de Lleida amb el premi al realisme.




DE L’11 AL 20 DE FEBRER
FOTOGRAFIES DE L’ESCOLA D’INFERMERIA




DEL 21 AL 28 DE FEBRER
MONTSERRAT CAMARASA

Camarasa, a més de pintora especialitzada en la tècnica a l’oli, és també escriptora. La seva especialitat és la poesia, entesa com un art de transmetre sensacions, emocions i idees mitjançant la paraula.




DE L’1 AL 10 DE MARÇ
MAITE LUQUE




DE L’11 AL 20 DE MARÇ
RAMON SISQUELLA




Publicitat